Uudised

Kadettide EM 2013

Tallinn võõrustab reedest pühapäevani U-18 vanuseklassi EM-l 450 judokat 40st riigist.

Euroopa noorte judo aasta tippsündmusel esindab Eestit 16 võistlejat, poistest on välja pandud maksimaalne arv võistlejaid ehk kümme, tüdrukutest mõnevõrra vähem. Eestlaste esinumber on Tartu judoka Mattias Kuusik (-81kg), kes hoiab Euroopa reitingus 20ndat kohta. Lisaks on ta sellel aastal igal osaletud kadettide Euroopa Karikaetapil jõudnud esikümnesse ning võitnud Kiievis ka pronksmedali. Kodustel võistlustel on Kuusiku pikaaegseks rivaaliks olnud German Duran, kellelt on samuti loota edukat esinemist. Kehakaalus -73kg  on kõrged ootused Elva judokal Karl-Ernst Saalil, kellel pole veel medaleid ette näidata, kuid jagub andekust ja tahtmist. Tüdrukute esinumbriks on noor tallinlane Caris Helena Kaup, kes on alles esimest aastat võistlemas kadettide vanuseklassis.

Kadettide koondis on alates märtsist treeninud Vladimir Grilli käe all ning noor treener on saanud endale vastutusrikka ülesande valmistada koondis ette koduseks tiitlivõistluseks. Selle aasta juulis on kadettidel ees veel Euroopa Noorte Olümpiapäevad ning augustikuine MM, mis leiab aset Miamis.

Võistlused toimuvad 21-23.juuni Saku Suurhallis, sissepääs on kõigile tasuta. Algus kõikidel päevadel 10.00 ning finaalbloki algus 15.30. Võistluste avatseremoonia toimub laupäeval 15.00, kus avasõna peavad Euroopa Judoliidu president Sergey Soloveychik, siseminister Ken-Marti Vaher ning Eesti Judoliidu president Eerik-Niiles Kross.

Eesti võistlejad:

Tüdrukud:

Caris Helena Kaup -48kg

Helge Lapõnin -48kg

Merlyn Tähe -52kg

Kaisa Kuusksalu -57kg

Britt Maiste -57kg

Viktoria Mironova -70kg

 

Poisid:

Artur Kikas -66kg

Martti Volt -66kg

Karl Ernst Saal -73kg

Tanner Saar -73kg

Mattias Kuusik -81kg

German Duran -81kg

Jevgeni Kuznetsov -90kg

Artur Vainu -90kg

Mairis Holter +90kg

Tanel Karro +90kg