Uudised

German Duranile Portugali EK-lt hõbe

16-aastane Tallinna judoka German Duran võitis Portugalis Coimbras toimunud U-18 Euroopa Karikaetapil hõbemedali.
Judoklubi Põhjakotkast esindava Durani kehakaalus -81 kg oli võistlemas 32 sportlast ning teel finaali alistusid 4 konkurenti. Päeva jooksul neljast matšist kolm ipponiga võitnud Duran pidi pika võistluspäeva otsustavas finaalikohtumises kaotuse vastu võtma sakslaselt Eduard Trippelilt. Siiski on Duranil põhjust hõbemedali üle rõõmustada, sest tegemist on tema jaoks esimese EK-etapi medaliga.

2013 aastast on Duranil ette näidata U-18 EM-i 7. koht, kusjuures võistluse toimumise hetkel oli ta pelgalt 15-aastane. Aasta alguses peetud U-18 Eesti Meistrivõistlustel kindlalt meistritiitli võitnud ning sellele järgnevalt noortekoondise katsevõistlustel esikohti noppinud Duran oli ka enne Portugali EK-etappi noortekoondise esinumber ning kindlustas veelgi oma positsiooni.  Kui eelmisel aastal jäi Duran tihti oma suurima rivaali ja juunioride vanuseklassi siirdunud Mattias Kuusiku varju, siis tundub, et 2014 aasta on Duranile hea võimalus oma võimete näitamiseks.

Teistest eestlastest olid Portugalis võistlemas Otto Krister Imala (-90 kg) ning Durani klubikaaslane Klimenti Lestsenko (-66 kg). Šveitsis õppiv ja elav Imala suutis samuti tubli maadlust näidata ning kolme võidu eest tasuks viies koht.  Tasavägises pronksikohtumises pidi ka tema tunnistama saksa judoka paremust, sellegipoolest on hooajale ilus algus tehtud. Lestsenko piirdus ühe matšiga.

Judo kadettide hooaeg algaski jaanuaris peetud EMV-tega ning mitmete EK-etappide ja laagrite abil sihitakse vormi juuli alguses Ateenas toimuvateks U-18 Euroopa Meistrivõistlusteks.

Palju õnne!

Võistluste protokollid

Ja pildid

IMG_2140

Germani rahulolev treener Vladimir Klinkov

IMG_2159

V.Klinkov, G.Duran, O.K Imala, A.Rigano