Uudised

Estonian Openil säras Klen Kaljulaid

Laupäeval Tartus toimunud XLI juuniorite Estonian Openil tuli matile 78 võistlejat kuuest riigist. Kahjuks ei saanud haigestumise tõttu tulla Leedu koondis. Siiski oli edukas võistluspäev ning kõige rohkem kuldmedaleid viib koju Soome.  Klen Kristofer Kaljulaid Ookami Spordiklubist oli ainuke Eesti judoka, kes juuniorite Estonian Openil kuldmedali kaela sai (-81kg) ja seda finaalis veel väga efektse heitega. Küsime Klenilt võistlusmuljete ja tema edasiste plaanide kohta.

Klen Kristofer Kaljulaid: „ Tegin eile neli matši, kuid maadlusega nii väga rahule ei jäänud. Eelmisel täiskasvanute võistlusel Leedus oli maadlus tunduvalt parem. Samas eelmine aasta saavutasin samal võistlusel kolmanda koha. Ausalt öeldes ma tundsin, et peaks tugevamatel juuniorite võistlustel ja täiskasvanute võistlustel käima. Kui ma ei hakka varakult käima suurematel võistlustel, nagu EK-etapid, siis ei teki vajalikku võistluskogemust ja tiitlivõistlustel on liiga suur närv sees.

Järgmine nädalavahetus lähen võistlema Soome Baltic Sea Openile ja sellele järgnevalt kaheks nädalaks täiskasvanute laagrisse Nymburki OTC-sse. Siis on küsimus, kas teha kaasa juuniorite EMV-d või minna hoopis Itaaliasse Lignanosse juuniorite EK-etapile.

Sellel aastal olen viimast korda juuniorite vanuseklassis ning aasta põhivõistluseks on ikkagi juuniorite EM. Samas on kaugemad sihid ikkagi seatud edukaks üleminekuks järgmisesse vanuseklassi ja täiskasvanute klassis edukaks maadlemiseks. Üritan alati endast maksimumi anda ja korralikult tööd teha. Kui ettevalmistus on tasemel ja vigastused ei sega, ei ole võimalik kaotada.“