Uudised

I Baltic Judo Sea Open oli eestlastele edukas

Nädalavahetusel leidis Soomes Orimattilas aset rahvusvaheline judoturniir Baltic Sea Judo Open. Võistlustel oli kokku üle 200 võistleja kaheksast riigist ning eestlaste jaoks oli see koondise katsevõistluseks nii kadettidele (A-kl) kui ka juunioritele.
A-klassi tüdrukutes oli rõõm näha finaalmatši Caris Helena Kaup’i ja Vlada Stepanova vahel, kusjuures kui jaanuari lõpus jäi EMV-tel peale Kaup, siis nüüd riputati kuldmedal kaela Stepanovale.
A-klassi poistes olid eestlaste omavahelised finaalid veel kehakaalus -55kg Boriss Stupkini ja Jakov Popovi vahel ning -73kg Rene Sule ja Aslan Puhmi vahel.
A-klassis on seni koondise katsevõistlustelt kaks esikohta ette näidata Boriss Stupkinil Afina judoklubist ja Mark Potapovil spordiklubist Põhjakotkas.
Juuniorites oli rõõm näha, et kehakaalus -81kg oli poodiumile ruumi ainult eestlastele. Estonian Openi võitnud Klen Kristofer Kaljulaid lisas oma medalikappi selle aasta teise kuldmedali ja on jätkuvalt heas hoos. -90kg sai Mattias Kuusik magusa revanši soomlaste esinumbri Aatu Laamaneni käest ning finaalis alistus ka aitadolane Joan-Martin Astudnev. Kui Kuusiku esimene võistlus (Estonian Open) pärast ligi 7-kuulist võistlust 100% ei õnnestunud, siis Soomes oli põhjust rõõmustamiseks ning see andis kindlust, et ettevalmistus läheb soovitud suunas.
Täiskasvanutes olid eestlaste medalisaak kesisem ning parimat tulemust näitasid raskemate kehakaalude esindajad Taavi Bekker (-90kg), Miko Silde (-100kg) ning Mihkel Jõemägi (+100kg).
Homme jätkatakse ühislaagriga, kus saab vastased veelkord ette võtta.

Eestisse tõid Soomest esikoha:
A-klassis: -52kg Vlada Stepanova, -70kg Kristel Naelso, +70kg Viktoria Mironova, -50kg Erik Päslane, -55kg Boriss Stupkin, -66kg Mark Potapov, -73kg Rene Sulg.
Juuniorites: -70kg Katrin Mägedi, -81kg Klen Kristofer Kaljulaid, -90kg Mattias Kuusik.
Täiskasvanutes: -90kg Taavi Bekker, -100kg Miko Silde ja +100kg Mihkel Jõemägi.
Vaata kõiki tulemusi: SIIT!