Uudised

Klen Kaljulaid võitis Kaunases pronksmedali!

Klen Kristofer Kaljulaid (SK Ookami) võitis Kaunases toimunud juuniorite judo Euroopa Karikaetapil kehakaalus -81kg pronksmedali. Eesti juuniorite koondise kindlaks liidriks tõusnud 20-aastane tallinlane Kaljulaid lisas enda auhinnakappi esimese EK-etapi medali. Kaljulaid võitis eelringide esimesed kolm vastast kindlalt ipponiga, kuid poolfinaalis kaotas Kaljulaid napilt ühe karistusega valgevene sportlasele Varapayeule. Pronksmedali matšis ootas ees sakslane Schreiber, kes oli  juba alistanud varasemalt kaks eesti sportlast ning kindlasti lootis ka kolmandat võitu. Matš kujunes väga põnevaks, kuna Klenil oli kogunenud 3 karistust, kuid ta suutis hindelist yuko eduseisu lõpuni hoida ja Eestile Kaunasest medali tuua. Seitsmenda koha sai samas kehakaalus German Duran ning raskekaallaste hulgas Tanel Karro. Üheksanda koha sai -100kg maadelnud Otto-Krister Imala.
Kehakaalus -81kg oli täna võistlemas 33 sportlast ning kokku võistlusel 335 sportlast 25st riigist. Tänavu oli tegemist äärmiselt tugeva turniiriga ning korraldajariik Leedu võitis sellel aastal ainult kaks pronksi kui näiteks hollandlased lahkusid 7 kullaga.

Tänavu eesti juuniorite meistritiitli ning Soome rahvusvaheliste juuniorite turniiri Baltic Sea Openi võitnud Kaljulaid on seadnud selle aasta suur eesmärgiks sügisese juuniorite EM-i, kuid tasapisi käiakse ka täiskasvanutega treenimas. Esmaspäeval sõidab Kaljulaid koos koondislastega edasi Antalyasse täiskasvanute OTC  laagrisse, kus enne EM-i on vormi lihvimas maailma paremik.

Palju õnne Klen!