Uudised

Täna algab Bakuus judo EM

Neljapäeval alustavad Bakuus Euroopa Mängudel maadlemist judokad ning nende hulgas 7-liikmeline Eesti judokoondis. Märtsikuus võttis Euroopa Judoliit vastu otsuse, et tavaliselt aprillis toimuvad Euroopa Meistrivõistlused leiavad sel aastal aset Euroopa Mängude raames.

Judo individuaalvõistlus kestab neljapäevast laupäevani ning Euroopa Mängude viimane võistluspäev pühapäev on meeskonnavõistluse päralt. Neljapäeval alustavad kergeimad kehakaalud naiste -48kg, -52kg ja -57kg ning meeste -60kg ja -66kg. Eestlastest on esimesel päeval ainukesena maadlemas -66kg kehakaalus  23-aastane Iljas Avir. Aviri esimeseks vastaseks on kogenud hispaanlane Uriarte, kes on  Londoni olümpia viienda koha omanik ja 2009.a MM-i hõbemedali mees.

Reedesel võistluspäeval on järg kõige tugevamate ja arvukamate keskkaalude käes. Meestel on nendeks -73kg ja -81kg ning naistel -63kg ja -70kg. -73kg kehakaalus võistleb Bakuu kogenuim koondislane Künter Rothberg, kes kohtub loosi tahtel esimeses ringis põhjanaabri Eetu Laamaneniga, kellega Rothberg kohtus viimati 2014.a septembris Tampere EK-etapi finaalis, kus pidi tunnistama soomlase paremust. Kehakaalus -81kg on esindatud kaks eestlast: Kristjan Tõniste ning Jevgeni Salejev. Salejev kohtub esimeses ringis samuti naaberriigi judokaga lätlase Ovchinnikovsiga, kellel on ette näidata pronksmedal 2012.a EM-ilt. Tõniste esimeseks vastaseks on 25-aastane hispaanlane Nacimiento.  Reedel toimub Euroopa Mängude raames ainukese paraspordialana judovõistlus nägemispuudega sportlastele.
Laupäeval ootavad ees kehakaalud -90kg, -100kg ning +100kg, kus võistlevad vastavalt Aleksandr Marmeljuk, Grigori Minaškin ning Juhan Mettis. Marmeljuk kohtub esimeses ringis noore Serbialase Kukolj-ga ning Minaškin portugali esindaja Fonsecaga, kellelt tuli waza-ariga kaotus vastu võtta kuu aega tagasi Bakuu Grand Slami veerandfinaalis.  Raskekaallane Mettis peab esimeses ringis alistama austerlase Allerstorferi, et kokku minna väga tuttava hollandlase Meyeriga, kellega Mettis on kohtunud viimase 3 aasta jooksul 5 korda.

 

Võistlus algab neljapäeval Eesti aja järgi 10:00, reedel 09:00 ning laupäeval 10:00.  Võistluste ülekande link ja kogu info kõige lihtsamini leitav eju.net lehelt.  Judost teeb osalise ülekande ja ülevaate ka err.ee spordiportaal.

PÖIDLAD PIHKU ja edu meestele!