Uudised

Kadettide EM algab suurte ootustega

Täna algaval U-18 ehk kadettide EM-l Bulgaaria pealinnas Sofias on võistlustules kokku 7 eestlast: 3 poissi ja 4 tüdrukut. Enamik judokaid saab võistlustulle täna juba kui poistes maadlevad kehakaalus -66kg Pärt Laas (Altia) ja Mark Potapov (Põhjakotkas) ning tüdrukutest -48kg Ines Kütt (Zen) ja  -52kg Caris Helena Kaup (Ookami). Laupäevasel võistluspäeval on kord raskemate kehakaalude käes ning võistlema lähevad -73kg Aslanbeg Puhm (Dodze) ja neidudest -57kg Merlyn Tähe (Zen) ja -70kg Viktoria Mironova (Afina). Treeneritest on noortega Sofias kaasas Vladimir Stepanjan, Einar Suur ja Sergei Sergejev. Võistlused algavad reedel ja laupäeval 09:30 Eesti aja järgi ning finaalblokk on planeeritud 16:30ks ja see leiab aset Arena Armeez spordihallis, mis on üks Bulgaaria võimsamaid spordihalle ning mahutab lausa 14 000 pealtvaatajat.

Kuna Pärt Laas ja Aslan Puhm on antud hooajal näidanud stabiilselt  häid tulemusi ning Aslan ka kahel väga tugeval EK-etapil pronksi võitnud, siis on lootused kõrged. Ka poisid ise on positiivselt meelestatud ning lähevad oma elu teistele tiitlivõistlustele suurte ootustega. Võrreldes eelmisel aasta Ateena EM-ga on poistel kogemust ja enesekindlust tunduvalt juurde tulnud. Sellel hooajal on nad saanud maksimaalselt ette valmistuda ja osa võtta mitmetest EK-etappidest. Suurenenud kogemustepagasi põhjal ütlesid poisid, et suur erinevus on ka kohtunike stiilis (võrreldes Eesti kohtunikega) ning välismaistel võistlustel antakse passiivsuse eest shidosid tunduvalt kiiremini. Kumbagi poissi pole seganud ka vigastused ning treeninglaagritest on viimast võetud. Pärt ja Aslan on mõlemad 16-aastased, pärit Lõuna-Eestist, õpivad Audentese Spordigümnaasiumis ning lähevad sügisel 11ndasse klassi. Ka trenni teevad nad koos ning seetõttu on neil hea kohapeal võistlusteks valmistuda ja teineteisele kaasa elada. Pärt peab enda tugevaks küljeks maasmaadlust ning Aslan võitluslikkust.

Tüdrukutest saavutas Viktoria Mironova tänavu Portugali EK-etapil 5nda koha ning tahab ennast tiitlivõistlustel tõestada.

Kadettidel on ees väga tihe suvi, kuna pärast EM-i on juuli lõpus ees veel Euroopa Noorte Olümpiapäevad (GEO) ja augusti algul MM (BIH).  Pärt ja Aslan on ise öelnud, et põhirõhk on EM-l, kuid tahavad hästi esineda kõigil tiitlivõistlustel.
Loosimise protokollid SIIT!

Live-ülekanne: SIIT! (Pärdi matš algab päeva 3nda matšina Tatamil nr 2)

11720615_1143080162385078_1154802650_n