Uudised

MM-tiitlid on jagatud

Astana MM on selleks korraks lõppenud ning 2015.a maailmameistritiitlid üle antud. MM pakkus nädalajagu emotsiooni ja suurepärast judot ning ka suurel hulgal üllatusi! Mitmed valitsevad maailmameistrid ja maailma reitingu esinumbrid langesid juba eelringides ning tõusid uued säravad tähed. 26-aastane! Teddy Riner võitis enda 8nda MM-i tiitli ning seega kirjutas ennast ajalooraamatutesse kui läbi aegade edukaim meesjudoka. Riner oli ka ainus judoka, kes suutis oma eelmise MM-i tiitlit kaitsta. Üldiselt tegid aga puhta töö Aasia riigid. Edukaim riik oli aga Jaapan, kes võitis 14 kuldmedalist 6. Jaapanile järgnes Prantsusmaa ja kolmandaks jäi jällegi Aasia riik Lõuna-Korea. Jaapan pani oma tugevuse maksma ka meeskonnavõistlusel, kus esikohad võideti nii meeste kui naiste arvestuses. Tänavusi Euroopa Mänge domineerinud Prantsuse meeskonnad põrusid aga täielikult.
Detailsed tulemused ja statistika leitav ikka ippon.org lehel ning Euroopa Judoliidu ja Rahvusvahelise Judoföderatsiooni meediakanalitel on ulatuslikku videomaterjali, kus saab tõesti aimu judo ilust ja kaasahaaravusest.

Eestlasi käis mati peal neli ning kokku saadi 3 võitu. Aleksandr Marmeljuk, Grigori Minaškin ja Juhan Mettis said kõik esimeste vastaste üle kindlad võidud, kuid teisest ringist edasi ei pääsetud. Samas oli näha meeste maadlusest, et ka maailma esimeste ja teiste numbritega suudeti head maadlust näidata ning nende elu raskeks teha. Grisha läks WRL 2 numbri vastu matši keskel ka shidodega juhtima ning läbi aegade edukaimal meesjudokal Teddy Rineril läks Juhani alistamiseks aega üle nelja minuti.
Järgmine MM toimub 2017.a jällegi Euroopas ning seekord Budapestis!