Uudised

Juhan kaitses Tamperes tiitlit

Juhan Mettis kaitses eelmise aasta Tampere EK-etapi kuldmedalit ning esimest korda jõudsid täiskasvanute EK-etapil poodiumile Kristjan Tõniste ning Otto-Krister Imala.

Kristjan Tõniste jõudis kehakaalus -81kg poolfinaali, kus kaotas hilisemale võitjale. Kokku tänaselt võistluspäevalt Kristjanile kolm matšivõitu ja esimene suurem täiskasvanute klassi medal!

eju-147376Alles esimest aastat juuniorite vanuseklassis võistlev Otto-Krister Imala sai -100kg kaalukategoorias ringisüsteemis maadeldes teha pika võistluse. Kuigi esikolmiku koht oli kindel, osutusid võitja väljaselgitamiseks vajalikuks just võidetud matšide punktid, kuna kolmel judokal oli võrdne arv võite ja tekkis nö surnud ring. Otto võitis aga kõiki vastaseid puhtalt ipponiga ning see garanteeriski kauaoodatud esikoha. Ottot ootab kolme nädala pärast ees ka juuniorite MM ning praegune võistlus oli heaks proovikiviks.

eju-147396
Koondislane Juhan Mettis maadles samuti ringisüsteemis, mis tähendab, et kõik judokad maadlevad omavahel läbi. Juhan alistas kolm vastast kindlalt ipponitega, kuid pidi napi ühe-shidolise kaotuse vastu võtma prantslaselt. Punktidega jäi aga Juhan kindlalt peale ning kolmandat aastat järjest on kuld koju toodud. Juhanile sai medali kaela riputada Eesti Judoliidu president Aavo Põhjala, kes elas samuti Eesti sportlastele kaasa.

Juhan mettis (2)
Klen-Kristofer täna ikkagi haiguse tõttu maadlema ei pääsenud ning elas võistlustele kaasa tribüünilt.  Laupäevasel võistluspäeval saavutas Mark Tširkin (-60kg) viienda koha ning Tevol Tamm (-73kg) üheksanda koha.
Kahe kuldmedaliga jäi Eesti napilt riikide arvestuse neljandaks Venemaa, Soome ja Prantsusmaa järel.

Palju õnne!