Uudised

Kahelt Lõuna-Ameerika MK-etapilt Eestile 4 medalit

Kaks nädalavahetust ja kolm pikka nädalat eemal olnud Juhan Mettis ja Grigori Minaškin naasevad ookeani tagant Lõuna-Ameerikast nelja medaliga. Grigori naaseb kahe hõbedaga ning Juhan pronksi ja hõbedaga.

Grigori Minaškin ja Juhan Mettis võitsid Argentiina MK-etapil olümpiapunktidele lisa kui mõlemad Eesti judokad võitsid hõbemedali. Minaškin (-100kg) alistas eelringides kõik vastased ipponiga ning sarnaselt eelmise nädalavahetuse MK-etapiga kohtus finaalis noore grusiini Gviniashviliga. Grusiin läks matši hindega waza-ariga juhtima, seejärel Minaškin viigistas sooritades waza-ari väärilise heite. Kohtumisest oli maadeldud 3 minutit kui maailma reitingu kuues number grusiin enda paremuse siiski maksma pani ja teise waza-ari väärilise heite sooritas, mis andsid kokku võidu grusiinile. Minaškin võitis seega Lõuna-Ameerikas kahel järjestikusel nädalavahetusel kaks hõbemedalit ning teenis korralikult olümpiapunkte.
Eelmise nädalavahetuse Peruu pronksmedalile lisas Mettis Argentiina hõbemedali kui võitis eelringides kõik vastased ipponiga. Finaalis ootas ees 2013.a MM-i hõbemedalimees Rafael Silva. Kahjuks Juhan aga finaalis ei maadelnud, kuna ei tahtnud riskida poolfinaalis saadud põlvevigastuse süvendamisega ja seetõttu võeti vastu otsus finaalist loobuda.
Aleksandr Marmeljuk (-90kg) piirdus Argentiinas ühe võiduga.
Kokku võitsid Mettis ja Minaškin kahelt Lõuna-Ameerika MK-etapilt neli medalit: Minaškin kaks hõbedat ning Mettis pronksi ja hõbeda. Lisaks medalitele tuli mõlemale mehele lisaks ka olümpiareitingu punkte ning uuendatud edetabel selgub nädala alguses.

Eesti koondis jõuab Eestisse tagasi teisipäeval, 15.märtsil 16:50 Tallinna Lennujaama Frankfurdi lennuga.