Uudised

Minaškin võitis EM-l pronksmedali!

25-aastane Grigori Minaškin võitis Kaasani Euroopa Meistrivõistlustelt pronksmedali! Tegemist oli Grigori elu esimese täiskasvanute tiitlivõistluste medaliga, varasemalt on ta võitnud tiitlivõistluste medaleid nii noorte, juuniorite kui ka U-23 vanuseklassist. -100kg loos oli esmapilgul väga raske ning Grigori läks ainult esimesele matšile serblase vastu favoriidina, kõikides teistes matšides olid vastased selged favoriidid. Teises ringis kohtuski Grigori 2014.a maailmameistri Krpalekiga ja ta suutis kogenud tšehhi pingelises matšis alistada. Veerandfinaalis oli vastas briti judoka Fletcher, kellele Minaškin oli selle aasta eelnevatel turniiridel eelringides kaotanud, kuid suutis nüüd võidukalt väljuda. Poolfinaalis osutus paremaks belglane Nikiforov ning Grigori langes otse pronksmedalikohtumisse maailma reitingu esinumbri Gasimovi vastu. Äärmiselt pingelises heitluses olid normaalaja lõpuks mõlemal judokal üks karistus ning lisaajal suutis Minaškin teise käigu sisse panna ja veel ühe karistuse välja võidelda, mis ta poodiumile tõsis. Tasuks ülihinnalised 160 olümpiapunkti ja suur tõus olümpiareitingu tabelis.

Selle tulemusega tõusis Grigori nende kuue judoka hulka, kes on täiskasvanute tiitlivõistlustelt medaleid võitnud. Viimati oli selleks Martin Padar 2011.a ning nüüd viis aastat hiljem Aleksei Budõlini hoolealune Grigori Minaškin.

Juhan Mettis võitis esimeses matšis sakslast Heinlet ning teises matšis pidas ülipõneva lahingu maailma reitingu esikümne mehe Roy Meyeriga, kelle vastu Juhan sai magusa revanši ning seega tagasi pääsu veerandfinaali. Seal pidi ta tunnistama hilisema hõbemedalimehe Sassoni paremust ning langes lohutusringidesse. Õhtuse osa lohutusringidega Juhan piirduski, aga kokkuvõttes talle seitsmes koht ning samuti elu parim täiskasvanute tiitlivõistluse tulemus. Sellega tõusis Mettis samuti olümpiareitingu tabelis ning praeguse seisuga oleksid nii Minaškin kui Mettis olümpial.

Aleksandr Marmeljuk võitis -90kg kaalukategoorias esimese matši ja kaotas teise ning talle lõpp-protokollis üheksas koht.

Eesti Judokoondis jätkab olümpiapunktide kogumist kahel viimasel etapil: Bakuu Grand Slamil ning Almaty Grand Prix-l.