Uudised

Klen Kaljulaid saavutas EM-l 7. koha

Varssavis toimuvatel judo Euroopa meistrivõistlusel sai Eesti koondislastest parima ehk seitsmenda koha 22-aastane Klen Kristofer Kaljulaid, kes võistles kuni 90-kiloste meeste seas.

Kui avaringis ei pidanud Kaljulaid võistlema, siis oma esimeses matšis alistas ta ipponiga Poola judoka Patryk Ciechomski ning järgmises briti Max Stewarti. Veerandfinaalis jäi eestlane aga ipponiga alla serblasele Aleksandr Kukoljile ning kohtus seega lohutusringis U23 EMil hõbeda võitnud valgevenelase Yahor Varapajeu. Paraku sai pronksimatši nimel võidelnud Kaljulaid kirja kaotuse ning lõpetas EMi üldarvestuses seitsmenda kohaga.

Sarnaselt Kaljulaidiga kuni 90-kiloste meeste seas võistelnud Mattias Kuusik võitis küll avaringis waz-ariga rootslase Julius Sönerudi, ent pidi seejärel ipponiga alla vanduma prantslasele Axel Clerget’le.

Kuni 73-kiloste hulgas alistas Andre Seppa esmalt ipponiga Küprose võistleja Roudolf Kourtidese, kuid jäi siis omakorda ipponiga alla Aserbaidžaani judokale Rustam Orujovile.

Eesti koondise eeldatavad liidrid Grigori Minaškin (-100 kg) ning Juhan Mettis (+100 kg) ei saanud kirja ühtegi võitu. Neist esimene vandus ipponiga alla lätlasele Jevgenijs Borodavkole ning teine samuti ipponiga Tšehhi esindajale Lukas Krpalekile.

Lisaks pääsesid vaid üheks matšiks matile Kristjan Tõniste (-81 kg) ning Mark Tsirkin (-60 kg), kes kaotasid vastavalt aser Rufat Ismailovile ning Iisraeli võistlejale Daniel Ben Davidile.

Foto: Paco Lozano