Uudised

Grigori Minaškin Hiinas viies!

Sel nädalavahetusel jagati Hiinas Hohhoti Grand Prix’l esimesed olümpiareitingu punktid Tokyo 2020 kvalifikatsioonis. See tähendas, et kohal oli enamus maailma eliidist.

Grigori Minaškin alistas avaringis kohaliku Wang Fei ipponiga. Teises ringis kohtus meie mees turniiril kõrgeima asetusega ning maailmareitingus hetkel 5. positsioonil paikneva ungarlase Miklos Cirjenicsiga. Minaškin näitas oma klassi ning heitis ungarlase juba matši 12. sekundil ipponile. Võimas!

See polnud aga veel kõik. Järgmises ringis tuli Grigori vastaseks kahekordne MM hõbe Nishiyama Daiki jaapanist. Ka tema ei suutnud Minaškinit peatada ning leidis ennast matilt selili. Ippon!

Poolfinaalis tuli Minaškinil tunnistada võistluse hilisema võitja korealase Cho Guhami paremust. See tähendas, et ees ootab maadlus pronksmedalile.

Pronksimatšis oli vastaseks suurtelt võistlustelt 9 medalit võitnud rootslane Joakim Dvarby. Minaškin näitas isukat maadlust kuid vigastas rootslase heiteüritust kontreerida üritades õnnetul kombel põlve. Vastane kasutas olukorra enda kasuks ära ning võitis pronksmedali kinnihoidmisega.

Minaškinile suurepäraselt alanud päeva lõpuks mõru 5. koht. Sellegi poolest toob see tulemus väga vajalikud 252 punkti olümpiakvalifikatsiooni reitingusse. Super töö! Loodame, et vigastus väga tõsiseks ei osutu.

Klen Kristofer Kaljulaid jätkas oma tagasitulekut vigastuspausilt. Avaringis alistas ta tugeva usbeki Shakhzodbek Sabirovi kuid pidi teises ringis alla vanduma hilisemale hõbedamehele Gantulgale Mongooliast. Sellega oli Kaljulaidi võistlus selleks korraks lõppenud. Pikast reisist maksimumi võttes on tal siiski võimalus võistlusjärgses ametlikus treeninglaagris veel tugevate vastastega häid matše saada ning järgmistel võistlustel veelgi paremini maadelda. Ootame ning hoiame kõik pöialt!