Uudised

Uue Paldiski judogrupi tegemised

Edukas eksam läbitud ja esimesed sammud tehtud, et olla…!

…tervem;
…tugevam;
…viisakam;
…sõbralikum;
…tagasihoidlikum;
…targem;
…ja palju parem judoka!

Nii võib mõnede sõnadega kokku võtta Paldiskis käesoleva aasta 1.veebruaril linna Spordikeskuses alustanud judo-rühma tegutsemismotot. Alustasime nelja noorega ja nüüdseks on rühmas 16 judo harrastajat. Tõesti, täna veel võib nii väita, kuid sihid nende noorte silmades on kauged ja eesmärgid siirad. Judo sensei (jaapani keeles: õpetaja) Jaanus Olev on tegelenud judoga enam kui 30 aastat ja tema õpilased saavutavad Eesti meistrivõistlustel ja rahvusvahelisel areenil kõrgeimaid pjedestaali kohti.

Kui palju oli skeptikuid-pessimiste…vaid paar optimisti, kuid väga olulist uskujat judo eduloosse Paldiski linnas ja Lääne-Harju vallas olid mehed, kes aitasid kaasa nii jõu kui nõuga:

sügav kummardus ja tänusõnad kuuluvad valla spordi-ja noorsootööspetsialistile Jürgen Lepale ja vallavanemale Jaanus Saatile.

Tänaseks on sellel judo-rühmal läbitud esimene proovikivi ja väga hästi – esimene judo vööjärgu eksam on edukalt sooritatud ja judokad sidusid eelmisel nädalal kimonole kollase triibuga valged vööd..

Nüüd suvele vastu… ees ootavad vahvad treeninglaagrid, kus korraks unustatakse valge judo-gi (jaapani keeles: judo vormiriietus) kuid mitte mingil juhul judot, sest JUDO ON ELUVIIS (selliselt kõlab Toni Judokool EST MTÜ moto, kus sensei Jaanus õpetab enam kui 60 last ja noort) ja nemad juba teavad, mis tähendab olla õnnelik ja sportlik judoka!

Pildi autorid: Raul Orman, Andres Riisaar

Sensei Jaanus Olev