Uudised

Kristjan Tõniste saavutas MM-l 9. koha

Bakuus toimuvatel maailmameistrivõistlustel oli Kristjan Tõniste lähedal suurüllatusele!

Maailmameistrivõistluste neljandal päeval astusid matile 64 sportlast, nende seas ka Kristjan Tõniste!

Tõniste, kes oli esimene ring vaba, alistas teises ringis esimese rünnakuga(!) uruguailasest sportlase Aprahamian Alaini. Kolmandas ringis tuli vastu dominikaani sportlane Del Orbe Cortorreal Medickson, kellega oli meie sportlasel rohkem pusimist. Tõniste suutis teha suure heite 45 sekundit enne normaalaja lõppu ja kindlustas sellega pääsu neljandasse ringi.

Neljanda ringi võit oleks andnud meie sportlasele automaatselt koha TOP8 seas, sellega ühtlasi ka suuremad toetused EOK poolt. Tõniste alustas neljanda ringi kohtumist poolaka Szwarnowiecki Damiani vastu ettevaatlikult. Poolakas maadles taktikaliselt targasti, alustades kogu aeg rünnakuid. Tõniste järjest väsis, kuid püsis normaalaja lõpuni vastu. Lisaajal võib alati kõike juhtuda, paraku seekord võttis poolakas põlvedelt heitega oma ja sammus ise veerandfinaali.

Tõnistele tubli 9. koht ja 320 maailmareitingu punkti. Maailma edetabelis hetkel 105. kohta hoidev Tõniste peaks uues edetabelis tõusma 70. sekka.