Uudised

Viljar Lipard võitis judo Euroopa karikaetapil hõbeda

Laupäeval maadlesid Tšehhis Teplice linnas U-18 judo Euroopa karikaetapil kergemate kaalukategooriate sportlased. Võistlustules olid ka mitmed Eesti sportlased, kõige säravama tulemusega sai hakkama Viljar Lipard, kes võitis kaalukategoorias -60kg koguni 82 sportlase konkurentsis hõbemedali!

Lipard alistas eelringides ipponitega kohaliku sportlase Marek Prokesi, ungarlase Morgan Viktor Dudasi, hollandlase Jan Verhoeveni ja ukrainlase Daniil Vegiievi.

Veerandfinaalis itaallase Mattia De Zani vastu läks Lipardil vaja kogu maadlusaega, kuid ühest waza-ari väärilisest heitest piisas poolfinaali pääsemiseks.

Poolfinaalis kohtus Audentese spordiklubi kasvandik tuttava lätlase Andrejs Skomorohovsiga, kellele mõni aeg tagasi Balti meistrivõistluste finaalis alla tuli vanduda. Seekord Lipard vastasele võimalust ei andnud ning võitis ipponiga.

Finaalis aseri Turan Bayramovi vastu seekord kahjuks võimalust ei tekkinud ning leppida tuli hõbemedaliga.

Varasemalt mitmel korral Euroopa karikaetappidel poolfinaalidesse jõudnud, kuid alati lõpuks medalita jäänud Lipardi jaoks oli kindlasti magus lõpuks ka viimane tõke ületada ja ennast poodiumile välja maadelda. Kindlasti ei jää see medal tema viimaseks, sest alles 15-aastane Lipard saab U-18 konkurentsis maadelda ka järgmisel aastal.

Teistest laupäeval võistelnud eestlastest suutis kaks vastast alistada Randel Päästel. Ühe matšivõidu said kirja Marcus Saksladu ja Matheas Trilljärv.