Uudised

Universiaadi esimene päev algas judokatele kahe viienda kohaga

Universiaadi esimene päev Kaasanis algas Eesti judokate jaoks esmalt väga hästi, mõlemad täna maadlevad judokad jõudsid medalimatšideni. Kahjuks kaotasid nad mõlemad oma pronksmedalimatšid, tulemuseks seega avapäevalt Eesti judokatele kaks viiendat kohta.  Grigori Minaškin (-100kg) oli esimeses ringis vaba ning teises ringis pidi alla vanduma tšehh Krpalekile, kes oli ka hilisem selle kaalu võitja. Tänu sellele, et Universiaadil ei toimu lohutusringid ainult veerandfinaalidest, vaid täies ulatuses, pääses Grigori kohe lohutusse. Seal alistas ta esmalt prantslase ning seejärel ukrainlase ning pronksimatšis läks kokku Brasiilia esindaja Buzacariniga. Tasavägise matši kaotas ta ainult shidodega ja kokkuvõttes Grigorile viies koht.
Juhan Mettis (+100kg) oli samuti esimeses ringis vaba, seejärel võitis Macau judokat ning oli pääsenud veerandfinaali. Veeradfinaalis oli Kõrgozstani võistleja Krakovatskii seekord parem ning Juhan liikus edasi lohutusringidesse.  Ka Krakovatskii jõudis lohutusringide kaudu pronksimatšini. Lohutusringides võitis Juhan Usbeki võistlejat ning siis egiptlast. Seega läks temagi maadlema finaalblokki pronksmedali peale. Vastaseks kolmanda koha kohtumises oli poolakas Sarnacki, kellele Juhan kaotas ipponiga. Kahju, et esimesel päeval medalit ei võidetud, ent meestele tublid viiendad kohad.

-100kg kehakaalus on 25 võistlejat ning +100kg 24 võistlejat. Kumbki judoka pole varem Universiaadilt medalit võitnud, kuid on nooremates vanuseklassides võitnud mitmeid tiitlivõistluste medaleid ning ka täiskasvanute MK ja EK etappidelt on häid kohti ette näidata.

Live tulemused kättesaadavad ippon.org kodulehelt.  Homme, esmaspäeval, on võistlustules Julia Bežko (-63kg) ning teisipäeval astub matile delegatsiooni pesamuna Andre Seppa, kes võistleb üle pika aja kehakaalus -73kg.