Uudised

Tartu Do ülemvõim Klubide Karikal

7.detsembril Tallinna Lauluväljakul telgis peetud Klubide Karikavõistlustel võitis täiskasvanutes esikoha DO I võistkond, teise koha Do II võistkond ning kolmandad kohad läksid Yawara ja Aitado võistkondadele. Noortes saavutas esikoha DO võistkond, napilt jäi teisele kohale Audentese võistkond ning pronksile maadles ennast Aitado.
DO klubi kaitses eelmise aasta tiitlit nii noortes kui täiskasvanutes ning viis rändkarikad Tartusse tagasi. Oodatud duell Yawara ja Tartu Do vahel sai selguse juba päeva esimeses matšis kui nad loosi tahtel esimestena kohtusid. Kohtumise tähtsaimaks matšiks saabki tagantjärele lugeda esimest matši, kus kehakaalus -66kg kohtusid juuniorite vanuseklassis maadlev Tevol Tamm ning kogenud Elnur Aliev.  Üllatuslikult alistas Tamm Alievi ning Tartu Do judokad said sellest piisavalt indu, et võita veel kaks kohtumist. Tartu Do võttis  seega väga pingelises matšis tasavägise 3-2 võidu ning poolfinaalis kohtuti Ookami klubiga, kes alistati tulemusega 4:1. Teisest tabelipoolest võitles ennast üllatuslikult finaali Do II meeskond, kes alistas esimeses ringis Aitado võistkonna ning poolfinaalis Kuressaare meeskonna. Finaalis kohtusidki seega omavahel DO I ja Do II võistkonnad ning vastamisi läksid trennikaaslased. Do I võistkond aga järeleandmisi ei teinud ning võitis finaali 5:0. Finaali lõppedes kogunesid mõlemad võistkonnad aga ühiseks tähistamiseks ja teineteise õnnitlemiseks. Tartu DO on täiskasvanute arvestuses võitnud nüüd juba kuus aastat järjest.

Noortes kujunes kõige põnevamaks matšiks finaal Do ja Audentese klubide vahel, kus seisult 3:3 läksid omavahel vastamisi Sander Ludvig ning Tanel Karro. DO judoka Ludvig pani oma paremuse maksma ning kindlustas Do-le ka noorte esikoha.

Kokku osales meestest 6 meeskonda ning noortes 5 meeskonda.131207_klubidekarikas_0
Võistluste piletitulu kogunes üle 400 euro, mis läheb Andres Lutsari fondile noortreenerite toetuseks.
Suur tänu korraldajaklubile Ookami, kõigile võistlejatele ning hulgalisetele pealtvaatajatele! 2013.a Eesti meistrivõistlustele sai laupäevase päevaga igatahes ilus punkt pandud.
Võistluste üldprotokollid on üleval Tulemuste rubriigis ning võistluste piltide albumit saad vaadata Eesti Judoliidu Facebooki lehel.

 131207_klubidekarikas_medalid_96

131207_klubidekarikas_95