Uudised

JUDO JA SUMO II SUPERTURNIIR

JUDO JA SUMO II SUPERTURNIIR selleks korraks peetud. Kohal oli 138 väikest judokat, kes osalesid sumos ja 163 last võistles judos. Kokku oli esindatud 13 judoklubi.

Kõige väiksematele võistlejatele olid reeglid tehtud  lihtsaks, kuid võistlusvaim, keskkond ja võislusnärv oli nagu “päris” võistlustel. Sumoga alustades saavad lapsed ja pealtvaatajatest vanemad turvalises ning sõbralikus keskkonnas kogeda esmaseid võistluste tundeid. Nagu juba tavaks, siis sumos kaotajaid ei ole, kõik läksid koju võitjatena, sest medaleid ja auhindu jagus kõigile.

Suuremad lapsed näitasid ilusat ja võitluslikku judot. Tore on näha laste arengut, kes esimesel superturniiril alles alustasid sumot tehes, kuid sel aastal andsid juba tugevaid lahinguid judo reeglite järgi.

Pika judopäeva lõpus anti välja 49 komplekti medaleid. Lisaks premeeriti karikatega parimat maasmaadlejat, kelleks sel aastal osutus Emma Melis Aktas spordiklubist Altia ning ka parima ipponi sooritajat, kelleks oli Sebastian Kõiv spordiklubist Audentes. Sebastian tegi suurepärase URA-NAGE heite.

Judo ja Sumo Superturniir toimus alles teist korda, kuid sellist rohket osavõttu nähes on selge, et kõigile klubidele avatud väikeste judokate turniiri on judo arendamiseks ja järelkasvu saamiseks vaja. Tõenäoliselt teeme ka järgmisel aasta kevadel juba järjekorras kolmanda superturniiri.

Superturniir ei oleks teoks saanud ilma võistluse toetajateta , kes panid välja erinevad magusad ja põnevad auhinnad sumo ja judo võistlejatele.

Kindlasti üks meeldejäävamaid toetajaid võistlejatele ja pealtvaatajatele oli Rõngu Pagar, kes andis oma toodetega lastele meeldejääva maitseelamuse.

Kiviõli Seikluskeskus andis omalt poolt välja judos võitjatele hinnalised kinkekaartid.

 

Oma panuse andsid veel ka:

Perekond Keelmann

Perekond Jakobson

Margus Valdre

Jaago-Päärn Talpas

Madis Müller

Andres Rätsepp

fotograafid Teet Raik ja Aleksei Shamonin

Suur tänu kõikidele toetajatele!

Muidugi täname ka võistlustel osalejaid, treenerid, kohtunikke ja kõiki lapsevanemaid!

Kohtumiseni järgmisel aastal!

Pilte võistlustest:

https://photos.google.com/share/AF1QipPubee5TZeU9g56ObGnZWo4-lWpjjLfxIY800mUjq2rgipArLdaPTrpF4zE2yxWtQ?key=cThnVHVpYXo1QXVSaFcyanNwSTBfaVpweXJxR3Z3

 

https://www.flickr.com/photos/66157573@N08/sets/72157695209672814/