Uudised

Annika Karilaid judo EK-etapil hõbedal, Eesti judokatel tegusad ajad

Eesti parim naisjudoka Annika Karilaid jätkas oma vägevat hooaega Poolas Poznanis toimunud judo juuniorite Euroopa karikaetapil, võites kehakaalus -78kg hõbemedali.

Karilaid alistas teel finaali kindlalt nii Poola kui ka Horvaatia sportlased, kuid pidi seal tunnistama Venemaa esindaja paremust. See oli Karilaidi jaoks sellel hooajal juba kuuendaks medaliks EK-etappidelt– Poolas võidetud hõbeda kõrvale on tal panna üks kuld ja 4 pronksi.

Simon Sülla tegi samuti hea võistluse, alistades kehakaalus -90kg kolm vastast, kuid pidi paraku pronksimatšis kohalikule sportlasele alla vanduma ning leppis 5. kohaga.

Lisaks juunioride headele tulemustele näitavad tugevat potentsiaali ka Eesti judokadetid- Viljar Lipard võitis Eestile Bakuus toimuvatelt Euroopa Noorte Olümpiapäevadelt hõbemedali, Karl Tani Priilinn-Türk, Givi Kokhtashvili ning Darja Mihhailova saavutasid 9. kohad.

Hispaanias Gran Canarial peetud veteranide Euroopa meistrivõistlustel pidas Edward Murel kuus kohtumist, võites neist neli, ning saavutas kõrge viienda koha.

Täiskasvanute koondis osales ettevalmistusena Augusti lõpus toimuvaks MM-iks Zagrebi Grand Prix’ etapil, Kristjan Tõniste alistas kaks vastast ning lõpetas 9. kohaga. Mattias Kuusiku ja Oscar Pertelsoni saagiks jäi Zagrebis üks matšivõit. Judokoondise liider Grigori Minaškin pidi Zagrebi GP haiguse tõttu vahele jätma.