Uudised

Mattias Kuusikule EM-lt pronksmedal!

21-23.juunil toimunud kadettide EM-l võitis Eesti judoka Mattias Kuusik (-81kg) pronksmedali. Eelmisel aastal kadettide EM-lt 9nda kohaga naasnud Kuusik oli sellel aastal koondise kindel esinumber ning ootused koduse EM-i osas olid kõrged.
Esimeses ringis alistas 17-aastane Kuusik lõunanaabri lätlase Gints Bumeistersi ning teises ringis  Yahor Varapayeu (Valgevene). Kahe võiduga jõudis ta  veerandfinaali, kus teda ootas horvaat Dominik Druzeta, kes hoidis Euroopa reitingus kõrget kaheksandat kohta. Äärmiselt tasavägises kohtumises said otsustavaks just karistused. Matši esimesel poolel said eestlane ja horvaat vaheldumisi karistada ning kolmanda minuti lõpuks oli Kuusikul kolm shidot ning horvaadil kaks. Kuusik näitas viimasel minutil üles väga aktiivsest maadlust ning üritas mängida viimase shido peale, et seisu viigistada ja matš lisaajale viia, ent kohtunike silmis ei olnud see piisav. Seega ootasid ees lohutusringid, kuhu pääsevad maadlema need judokad, kes jõuavad esikaheksasse ehk vähemalt veerandfinaali. Esimeses lohutusringi kohtumises läks 20ndat reitingukohta hoidev Kuusik kokku itaalia esindaja Rolloga (reitingu 12nes) ning alistas ta ühe minuti järel puhta võiduga. Kodupubliku rõõmuks ootaski ees pronksmedali matš. Favoriidiks oli kindlasti Euroopa reitingu kolmas number ja eelmise aasta EM-i hõbe Bubanja, ent Kuusik ei näidanud aukartust üles ning heitis konkurendi kiirelt yukole. Eduseisus olles pidi ta lõpuni pingutama ning mitte valvsust kaotama. Oma esimese tiitlivõistluste medali võitnud Kuusik sai sellega suurepäraselt hakkama ning kodupubliku toetuse ajel tõi Eestile EM-i esimese medali. Kaalu võitja venelane Igolnikov sai hakkama judo ajaloos harukordse sündmusega kui lisas oma medalikappi kolmanda kadettide EM-meistritiitli.Mattias Kuusiku kommentaar: “Üritasin täna võistlust vaadata matš matši haaval ning pronksmedali võitmine oli mulle endale ka tohutult meeldiv üllatus. Olen selle medali nimel kaua aega tõsiselt tööd teinud ning lõpuks tasus see kõik ära. Publiku toetus aitas kindlasti kaasa ning andis piisavalt motivatsiooni, et matšid lõpuni võidelda. Olen õnnelik, et sain just Tallinnast oma esimese tiitlivõistluste medali.”Kokkuvõttes oligi pühapäevane päev eestlastele kõige edukam, kui lisaks Kuusikule sai samas kehakaalus German Duran kahe võiduga seitsmenda koha ning raskekaallane Tanel Karro jäi ühe võidu peale.
Kadette ootavad juulis ees Euroopa Noorte Olümpiapäevad ning augustis Miamis kadettide EM, kuhu Kuusik kindlasti sõidab. Tänase päeva valguses minnakse olümpiapäevadele medalilootusega.
Õnnitlused Mattias Kuusikule, tema perekonnale, isiklikule treenerile Andres Põhjalale ning koondise treenerile Vladimir Grillile.
Vaata ka kolmanda päeva säravamaid hetki: SIIT
Author: Anna Kolesnicenko

Author: Anna Kolesnicenko