Uudised

Võimas esitus Tampere EK-l

Tamperes toimunud judo Euroopa karikatepil võitsid judokad kaks kulda ning kaks hõbemedalit.

Autor: Peeter Langovits

Autor: Peeter Langovits

Kehakaalus -81kg läks Jevgeni Salejev Tamperesse tiitlit kaitsma ning sarnaselt eelmise aastaga tõusis ta poodiumi kõrgeimale astmele. Raskeimaks matšiks kujunes avaringi kohtumine Šveitsi esindaja Sommeriga, kelle Salejev alistas waza-ariga. Ülejäänud matšid, kaasaarvatud finaali, võitis Salejev kindlalt ipponiga ning tulemuseks esikoht.

 

 

Autor: Vallo Kruuser

Autor: Vallo Kruuser

Teise kuldmedali toob koju tartlane Juhan Mettis, kes alistas meeste raskekaalus neli vastast. Eesti raskekaalu tulevikulootus sooritas nelja matši peale 8 hindelist heidet, mis on raskekaalus väga aktiivse maadluse märk. 2012. aastal oli Mettis Tamperes kolmas, kuid tänasel võistlusel alistusid ka eelmise aasta teise ja kolmanda koha omanikud.

Hõbemedali said kaela trennikaaslased Aleksandr Marmeljuk (-90kg) ning Grigori Minaškin (-100kg), kes mõlemad treenivad igapäevaselt Aleksei Budõlini käe all.

Meeste arvestuses jäädi medalitabelis alla ainult Venemaale. Mõlemal riigil oli kaks kulda, kuid Venemaal üks hõbe rohkem. Kokku oli Soomes võistlemas 142 judokat 16 eri riigist.

Samaaegselt Bosnia ja Hertsegoviina pealinnas Sarajevos toimunud juuniorite EMil saavutas Hennrich Sildveer kehakaalus +100kg seitsmenda koha. Kokku oli tema kaalus 23 võistlejat.  Andre Seppal (-73kg) oli loosi tahtel esimene ring vaba, järgmise vastase ta võitis ning kolmandas ringis pidi tasavägises matšis alla vanduma Poola maadlejale Jecminekile. Kokkuvõttes Andre Seppale 38 võistleja hulgast 9s koht.