Uudised

Minaškinile Minski MK-lt pronksmedal!

12-13.oktoobril toimunud Minski judo MK-etapil saavutas Grigori Minaškin kehakaalus -100kg kolmanda koha. Esimeses ringis oli Minaškin loosi tahtel vaba, teises ringis alistas valgevene judoka, kuid poolfinaalis kaotas napilt karistustega ukrainlasele. Liikudes sealt edasi lohutuses pronksikohtumisse, alistas ta seal teise ukraina esindaja Aleksandr Romanyuki. Kaalu võitis  prantslane Clement Delvert. 22-aastasele Minaškinile oli see teine MK-etapi medal, kuid noorte ja juuniorite klassist on tal ette näidata 5 tiitlivõistluste medalit.

eju-70133

Grigori Minaškin

Tänavusel aastal Minskisse sõitnud Eesti judokad olid kõik alla 23-aastased, kuid keegi ei naasnud ilma ühegi võiduta. Laupäevasel võistluspäeval sai Iljas Avir
kõige rohkemaarvulises kehakaalus -66 kg ühe võidu. Pikalt vigastuspausilt naasnud Dmitri Lepp võitis kehakaalus +100kg samuti ühe vastase. Kahes järgmises matšis pidi Lepp kaotused vastu võtma hilisematelt medalimeestelt. Kokkuvõttes Lepale seitsmes koht.

Kokku oli Minski MK etapil  210 võistlejat 31st eri riigist ning võistluse edukaim riik oli Prantsusmaa.