Uudised

Aleksei Budõlini külaskäik Kempo klubisse

Kempo2Käesoleva nädala esmaspäeval pandi ka Eestis alus ühele uuele, aga sugugi mitte maailmas tundmatule traditsioonile.
Noored, kes alustavad oma sportlaseteed, ei süvene tavaliselt päris alguses väga põhjalikult, miks nad alaga tegelevad. Kuid aja möödudes tekivad neil ambitsioonid ja nälg uute toetuspunktide ja sihtide järele. Loomulikult on oma treener see, kelle poole pöördutakse, kuid vahel mõjub soodsalt veel kellegi eeskuju. Just sellise motiiviga võttis innukas ja ajaga kaasaskäiv treener Kristjan Hendrikson Pärnumaa klubist Kempo kätte ning kutsus eesti judokoondise endise esinumbri, olümpiapronksi ja praeguse peatreeneri Aleksei Budõlini oma klubi noortele külla.
Kempo klubi poisid-tüdrukud treenivad Audru koolimajas, kus iga trenni alguses tuleb võimlas tatami maha panna ja hiljem koristada, kuid paistab, et see ei heiduta enam ammu kedagi. Saal oli suminat täis kui üks õige mesilastaru, sest 80 last ja arvukalt emasid-isasid olid kõik kohal, et maailma tippvõistlustelt 8 medalit noppinud Alekseiga tuttavaks saada ning temalt malli võtta.
Kohtumise kestuseks oli planeeritud poolteist tundi, mis möödus vägagi mõnusas atmosfääris ja pakkus osalejatele mõne infokillu judoreeglite, teise tehnika kohta, aga räägiti ka toitumisest ja pühendumisest, saavutamisest ja kaotustest. Tuleb tunnustada nii lapsi kui treenereid, et eeltöö oli tehtud ja lapsed teadsid, kes neile külla tuli.
“Mitu hõbemedalit sul on? Kas sa oled ka kunagi nutnud kui kaotasid? Kes oli su raskeim vastane?”- pool ajast möödus vastastikku põnevaid küsimusi ja vastuseid lennutades. Seejärel mängiti mõned teistlaadi mängud ning asuti judotehnika juurde. Aleksei näitas detailselt kuidas toimub üks või teine judotehnika võte ning milliseid nüansse kaasaegses judos sellele lisandunud on. Kempo treenerid filmisid usinalt Aleksei selgitusi ning juba täna võib kindel olla, et Audru saalis korratakse need üle.
Nagu korralikule üritusele kombeks, lõppes treening ühise rivistusega ja pildistamisega ning – kotist ilmusid lagedale medalid ja kuldne vöö, mis nii mõne lapse ahhetama panid. Loomulikult sai Aleksei autogrammi oma vööle ja särgile iga soovija ning nii mõnigi ema pidi hiljem pead murdma kuidas last seebi ja vee alla saada, kui käel ilutseb autogramm.
Aleksei Budõlin ja noortekoondise peatreener Vladimir Grill plaanivad järgmisel aastal korraldada selliseid väljasõite kohalikele klubidele juba regulaarsel baasil ning ootavad asjast huvitatud klubidelt sellekohaseid teateid (aleksei@judo.ee). 
Kempo