Uudised

Eesti noorjudokad on Baltimaade parimad

Olümpiapronks Zelonija spordikooli saalis peeti laupäeval Balti riikide meistrivõistlused judos U18 ja U21 vanuseklassidele. Eriliselt head minekut näitasid seekord U18 koondislased ja koondise kandidaadid. Kokku võideti U18 vanuseklassis 7 kuldmedalit, 1 hõbe ja 3 pronksi.

Tugevas konkurentsis suutsid kõik Läti ja Leedu konkurendid alistada ning said tasuks kuldmedalid Marija Lavrinjova(-48kg, Audentes), Emma-Melis Aktas(+70kg, Olümpiko), Artak Azarumyan(-50kg, Audentes), Saad Dikajev(-73kg, Audentes), Nikita Jolkin(-81kg, Audentes), Andris Org(-90kg, Samurai) ja Marek Adrian Mäsak(-90kg, Aitado).

Hõbemedaliga leppis seekord Gayane Pogosyan(+70kg, Audentes) ning poodiumi madalamale astmele võitlesid ennast välja Henrietta Lippus(-63kg, Barra), Iti Talvet(+70kg, Dokyo) ja Dmitri Kopõlov(-50kg, Budolinn).

Balti meistrivõistluste näol oli tegemist ühe U18 koondise koostamise valikvõistlusega. Koondise peatreener Egert Ehari sõnul on näha, et noorte tasemel tehakse hetkel kõvasti tööd ning selle põhjal võib Eesti judole peatselt uut tõusu ennustada. Järgmised suured proovikivid on noorte judokate jaoks veebruari keskel toimuv rahvusvaheline turniir Estonian Open ning seejärel juba Euroopa karikaetapp Hispaanias.