Uudised

Eesti judokatele Portugalist kuld ja pronks

Noorte judokoondis tegi suvisteks tiitlivõistlusteks valmistudes viimase võistluse Porgugalis Coimbras toimunud Euroopa karikaetapil. Vägevat minekut näitasid taas meie raskekaalu tulevikulootused. Marek Adrian-Mäsak tõusis suurepärast maadlust näidates poodiumi kõrgemale astmele ning võistluse lõpetas uhke Eesti hümn. Emma-Melis Aktas jätkas neidude raskekaalus oma stabiilset hooaega järjekordse pronksmedaliga.

Sel hooajal juba varasemalt EK-etappidelt pronksi ja hõbeda võitnud Marek-Adrian Mäsak(Tallinna Aitado) on hooaja edenedes järjest muljetavaldavamaid esitusi pakkunud. Seega polnudki ime, et hooaja viimane etapp kulmineerus Mäsaku tõelise triumfiga. Turniiriks teise asetuse saanud Glen Viksi õpilane alistas esimestes kohtumistes kindlalt ipponitega kaks itaallast. Finaalis Prantsusmaa esindaja Jean Pascal Bi Goly Da Costa vastu ei jätnud kahemeetrine Mäsak kuidagi lahtiseks, kelle kaela täna kuldmedal riputatakse. Ta heitis juba esimesel minutil vastast osava jalatehnikaga, hoidis seisu küpselt maadlust kontrollides ja vormistas kindla võidu maadluse lõpus oskusliku vastuheitega.

Mäsak ise jäi siiski võistlusjärgsetes kommentaarides heale judokale kohaselt tagasihoidlikuks: “Olen loomulikult esimese kuldmedali üle väga õnnelik, kuid näen veel enda maadluses palju arenguruumi. Jätkan kõva tööd treeningutel järgmiste medalite nimel ja tänan väga oma treenerit, kes mind sellel teel juhendab!”

Emma-Melis Aktas(Tartu Olümpiko) jätkas oma vägevat hooaega ja tõusis kolmandal järjestikkusel Euroopa karikaetapil poodiumile. Eelringides alistas Aktas Portugali ja Itaalia sportlase. Poolfinaalis Tšehhi judoka vastu maksid seekord kätte haardemaadluses tehtud eksimused. Pronksimatšis tõstis Aktas oluliselt intensiivsust ja survestas Prantsusmaa sportlase eksimustele. Kolm shidot vastasele tähendas Aktase võitu.

Saad Dikajev(Tallinna Audentes) demonstreeris taaskord mitmes maadluses vägevat heitetehnikat, alistades Kanada, Portugali ja Rumeenia sportlased, kuid pidi tunnistama Itaalia ja Prantsusmaa judokate paremust. Dikajevile seekord 7. koht.

Teistest Eesti noorjudokatest said matšivõidud kätte Christian-Marcus Kasesalu ja Kirill Komin.

Võistluse üldkokkuvõttes lõpetas Eesti nende tulemustega 26 riigi konkurentsis igati auväärt 7. kohal. U18 Euroopa meistrivõistlused toimuvad juba vähem kui kuu aja pärast samuti Portugalis.