Uudised

Veteranide EM-lt kuldmedal ja pronksmedal!

Möödunud nädalalõpul toimusid Sloveenias Podcetrtekis Veteranide Euroopa Meistrivõistlused. Kolme päeva jooksul astusid tatamile 658 judokat alates vanusest 30 kuni üle 70 aasta. Kõige vanemaks osalejaks oli 81-aastane lätlane.

Eelmisel aastal veteranide Maailmameistriks tulnud Juhan Mettis näitas klassi ka Euroopa Meistrivõistlustel ning võitis Euroopa Meistritiitli. Mettis, kes lõpetas oma tippsportlase karjääri aastal 2017, maadles vanuseklassis M1 (30-34 aastased) ja kehakaalus +100kg. Oma teel kuldmedalini alistas Mettis esmalt prantslase Florian Helies ja grusiini Slavik Rezesidze. Seejärel pidid Mettise paremust tunnistama Anzori Shegviashvili (GEO) ja Gurban Mammadli (AZE).

Juhan Mettis Veteranide EMst: „EMi tase oli kõrgem, kui eelmise aasta veteranide MM-l. Ühtegi kerget matši ei olnud ning pidin endast maksimumi andma. Teises matšis grusiiniga tegin kummalisel kombel randmele liiga, mis tähendas, et järgmistes kohtumistes heiteid teha ei saanud ja pidin taktikaliselt oma paremuse maksma panema. Enda tiitlile lisaks tegi rõõmu koondisekaaslase Rothbergi pronksmedal, mis loodetavasti innustab teisi Eesti judoveterane valmistuma järgmiseks aastaks. Sean eesmärgiks järgmine aasta veteranide tiitlivõistlustel osaleda ja võita medal meeskondlikus arvestuses.“

Steven Rothberg, kes maadleb Mettisega samas vanuseklassis, kuid kehakaalus -73kg võitis veteranide Euroopa Meistrivõistlustelt pronksmedali. Rothberg võitis waza-ariga esimese kohtumise prantslase Nicolas Saillard vastu, kuid kaotas järgmise matši hilisemale hõbemedalistile Jamal Tareq (GER). Võistlus läks edasi lohutusringides, kus Rothberg võitis esmalt kindlalt prantslast Maxence Leger ning edasi pronksikohtumises hispaanlast Jonatan Gaspar Garcia Rodriguezet.

Steven Rothberg: „Oli tore esmakordselt osaleda veteranide EM-il ja võita pronksmedal. Matš sakslasega jääb kripeldama, oleks pidanud teise strateegia valima. Kirss tordil on vanade kamraadidega uuesti koos võistelda ja aega veeta. Loodan, et meie veteranide koondis kasvab.“

Indrek Hopfeldt M1 vanuseklass -100kg lõpetas oma võistluspäeva 5. kohal. Esimese kohtumise kaotas Hopfeldt napilt naaberriigist pärit Niko Korhonenile (FIN). Lohutusringis võitis Hopfeldt kindlalt belglast Gunnar De Laet, kuid pronksimatšis osutus sel korral paremaks tšehh Tomas Knapek.

Fotod: Boris Teofanovic