Uudised

Judokatele MMilt kolm esikümne kohta


Eesti noored judokad näitasid Horvaatias Zagrebis toimunud U18 maailmameistrivõistlustel oma potentsiaali ja andsid esikümne piirimaile jõudmisega märku, et järgmisel aastal võib juba ka kogu maailma konkurentsis medalimatšideni jõudmist loota.

Koondise liider Emma-Melis Aktas(Olümpiko) alistas esimeses kohtumises ipponiga Pan-Ameerika meistri Mehhikost. Marek-Adrian Mäsak(Atari) alistas samuti võimsa ipponiga Bosnia raskekaallase. Mõlema teel veerandfinaali seisid aga ees judo sünnimaa Jaapani sportlased. Seekord eestlased aasta vanematele jaapanlastele vastu ei saanud. Gayane Pogosyan(Tallinna Spordiakadeemia) võitis esmalt ilusate heidetega Kanada sportlast, kuid pidi siis võitluslikus matšis tunnistama Tuneesiast pärit Aafrika meistri paremust. Kuna maailmameistrivõistlustel saavad pronksmedalitele maadelda vaid veerandfinaalidesse jõudnud sportlased, siis tähendas üks kaotus tugevatele vastastele meie sportlaste jaoks võistluse lõppu. Siiski annavad 9. kohad maailmameistrivõistlustel hea lähtekoha, sest kõik kolm maadlevad selles vanuseklassis veel ka järgmisel aastal.

Viimast aastat kadettide vanuseklassis maadlevatest koondislastest ei jäänud statistideks Saad Dikajev(Tallinna Spordiakadeemia) ja Mihhail Šur(Kohtla-Järve Kalev), kes saavutasid mõlemad ühe matšivõidu. Dikajev alistas efektse ipponiga äsja Euroopa Noorte Olümpiafestivali kullavõitja Rumeeniast ja Šur võitis oma lemmikheidet kasutades Saksamaa judokat. Peter Clark, Nikita Jolkin ja Filipp Shchekotin suutsid kõik oma vastaseid hinde vääriliselt heita ja asusid matše juhtima, kuid pidid seekord siiski vastaste paremust tunnistama.

Kokkuvõttes tõmbavad Zagrebis toimunud maailmameistrivõistlused joone alla Eesti U18 judokoondise ülimalt edukale võistlushooajale, mis tõi mitu tiitlivõistluste medalit ning kamalutäie medaleid Euroopa karikaetappidelt. Eesti judol on potentsiaalikaid noori, kes sel hooajal hangitud kogemused loodetavasti lähiaastatel veelgi suuremateks tulemusteks realiseerivad.

Pildid: Di Feliciantonio Emanuele ja
Kulumbegashvili Tamara