Uudised

Kuld, hõbe, pronksid – Eesti judokad võitsid EK etapilt 4 medalit!

Nädalavahetusel toimus selle hooaja U18 Euroopa karikasarja üks viimaseid etappe. Riias tuli kahel päeval tatamile üle 300 noore judoka. Eesti sportlased näitasid väga häid tulemusi ja lõpetasid üldises medaliarvestuses 21 riigi konkurentsis suisa 5. kohal!

Filipp Shchekotin(-55kg) pani oma edukale hooajale võiduka punkti, kui alistas eelringides Ukraina, Läti ja Soome sportlased. Finaalis tuli vastaseks Poola sportlane Wojciech Michalak, keda Tallinna Spordiakadeemia sportlane suutis waza-ari vääriliselt heita ning tagas sellega endale koha poodiumi kõrgemail astmel.

Saad Dikajev(-73kg) näitas eelringides taaskord vaatemängulist judot ja alistas suuremate probleemideta Ukraina, Taani, Aserbaidžaani ja Kanada sportlased. Finaal kirgiisi Nurmukhammed Muratovi vastu oli samuti väga plahvatuslik– vastane heitis Dijakevit kohe esimese rünnakuga waza-ari vääriliselt, meie sportlane vastas kohe järgmisel rünnakul oma heitega ja viigistas koheselt seisu. Paraku jäi seekord viimane sõna Muratovile, kes suutis Dikajevi lemmikheite vastutehnikaga enda kasuks pöörata. Dikajev pidi seekord leppima hõbemedaliga.

Artak Azarumyan(-50kg) alistas neli ja Marek-Adrian Mäsak(+90kg) kolm vastast ning said võistluspäeva lõpus kaela pronksmedalid. Gayane Pogosyan(+70kg) oli viies ja Kirill Komin(-81kg) seitsmes. Kõik neli saavad U18 vanuseklassis maadelda veel ka järgmisel aastal, seega võib neilt uuel hooajal veelgi kirkamaid tulemusi oodata.

Riia EK etapp tõmbab selleks hooajaks joone alla Eesti U18 koondise ülimalt edukale võistlushooajale–üle kümne aasta toodi esimene tiitlivõistluste medal, kui Emma-Melis Aktas võitis Portugalis Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali. Juba järgmisel kuul lisas ta sinna kõrvale ka Euroopa Noorte Olümpiafestivali hõbemedali. Lisaks võitsid Eesti U18 vanuseklassi judokad erinevatelt EK-etappidelt 3 kulda, 2 hõbedat ja 6 pronksi. Koondise peatreeneri Egert Ehari sõnul näitavad tulemused, et tööle pandud süsteem töötab ja Eesti judo on taaskord tootmas Euroopa ja maailma tasemel noori sportlaseid, kellest võib tulevikus sirguda Eestile ehk taas mõni olümpiamedalist.

Fotode autor: Roberts Voskans, Sportafoto.com