Uudised

Klen-Kristofer Kaljulaid võitis Oceania Openil hõbemedali!

Ainsa eestlasena Okeaania Openil osalenud judokoondislane Klen-Kristofer Kaljulaid (-90kg) jõudis finaali ning kogus Olümpiareitingusse juurde 308 punkti, liikudes kolme koha võrra ülespoole 18. kohale.

Kaljulaid oli Okeaanias kuuenda asetusega ning tänu sellele esimeses ringis vaba. Teises ringis võitis Kaljulaid ipponiga austraallast Robert Vukovihci. Veerandfinaalis tuli vastaseks juba vanast ajast tuttav David Klammert (CZE), kellega oli omavaheliste kohtumiste seisuks kaks üks Klammerti kasuks. Sel korral jäi waza-ariga peale Kaljulaid ja liikus edasi poolfinaali.
Poolfinaali kohtumine Korea judoka Sungho Lee vastu oli tasavägine. Kohtumise lõpuks oli mõlemal sportlasel kaks karistust, kuid Kaljulaid viskas kohtumise jooksul Lee’le waza-ari ning kindlustas sellega koha finaalis. Lee võitis hiljem pronksmedali.  
Finaalis kohtus Kaljulaid aseri Murad Fatiyeviga, kes asetseb maailmareitingus 19. kohal. Kohtumine kulges tasavägiselt ja hinneteta ning tablool seisid vaid karistused kaks üks Kaljulaidi kahjuks. Küll aga suutis Fatiyev mõnikümmend sekundit enne normaalaja lõppu ipponi väärilise heite sooritada ning sellega poodiumi kõrgemaile astmele pääseda.

Kaljulaidi jaoks oli Okeaania Open selle aasta viimaseks kvalifikiatsioonivõistluseks ja punktide kogumine jätkub järgmisel aastal. Käesoleva seisuga on Kaljulaid Olümpiale pääsenud, kuid kvalifikatsioon läheb lukku alles 23. juunil ja tuleval aastal tuleb enda koht veel kindlustada.

Foto: Kulumbegashvili Tamara – IJF