Uudised

Kaljulaid võitis Portugali Grand Prix’l hõbemedali

Kuni 90 kilo kaaluvate meeste seas võistlev Eesti judoka Klen-Kristofer Kaljulaid alistas Portugalis Odivelases toimunud GP-etapil mitu nimekat vastast ning jõudis finaali.

Avaringis vaba olnud Kaljulaid sai esmalt jagu Eldar Allahverdijevist, alistas seejärel kaks aastat tagasi EM-il samas kaaluklassis hõbeda saanud serblase Darko Brašnjovici ning veerandfinaalis ungarlasest olümpiapronksi ja MM-hõbeda Krisztian Tothi.

Sealjuures sai Kaljulaid maailma edetabelis viiendal kohal olevast ungarlasest jagu ka oktoobri lõpus Abu Dhabis toimunud turniiril.

Poolfinaalis alistas Kaljulaid Lõuna-Korea judoka, 2016. aastal Rio de Janeiros samuti olümpiapronksi teeninud, aga aasta varem Astanas -90 kg kaaluvate meeste seas maailmameistriks kroonitud Gwak Dong-hani; finaalis pidi eestlane tunnistama Türgit esindava valitseva EM-pronksi Mihael Žganki paremust.

Esimest aastat täiskasvanute seas võistlev Viljar Lipard alistas kehakaalus -66 kg Peruu judoka Juan Postigose 34 sekundiga. Teises kohtumises võitis Lipard waza-ariga brasiillast Luis Rossetimi. Kolmas kohtumine jaapanlase Shinsei Hattori vastu algas tasavägiselt, kuid kolmandal minutil jäi Lipard kinnihoidmisesse, millest õnnestus küll välja pääseda, kuid vastane sai endale tabloole kirja waza-ari. Kohtumise lõpuni jäänud 58 sekundit maadles jaapanlane juba väga taktikaliselt, suutis blokeerida kõik Lipardi rünnakud ja kohtumise võita. Jaapanlane võitis hiljem pronksmedali ning Lipard teenis üheksanda koha.

Ants-Oscar Pertelson -66kg ja Karl Tani Priilinn-Türk +100kg kategooriates sel korral eelringidest edasi ei pääsenud.

Foto: Kulumbegashvili Tamara