Uudised

Jakob Vares ja Valeria Ušanova naasesid Sarajevost kulla ja pronksiga!

Möödunud nädalavahetusel toimus Sarajevos juunioride Euroopa Karikaetapp, kus osales ligi 300 judokat.

Kohtla-Järve Spordiselts Kalev judoka Valeria Ušanova -70kg alustas oma võistluspäeva kindlate võitudega alistades ipponiga nii Izabel Mihai Rumeeniast kui Sara Sancic Horvaatiast. Poolfinaal sakslanna Tayla Graqueri vastu kujunes tasavägiseks, kuid paar sekundit enne normaalaja lõppu õnnestus sakslannal Ušanovat üllatada ja sooritada hinde vääriline ning kohtumine võita. Ušanova liikus edasi otse pronksikohtumisse ning nüüd ta enam vastasele võimalust ei jätnud. Matšis Elma Poprzenovici (BIH) vastu näitas Ušanova aktiivset, ründavat maadlust ning alistas vastase enesekindlalt kägistamistehnikaga ja võitis EK-etapi pronksmedali.

Tartu Olümpikos treeniv koondislane Jakob Vares -100kg, kes oli võistlusel ka esimese asetusega, sammus enesekindlalt finaali poole võites eelringides Mevlut Oztasi (TUR) ja Rares Arsenie (ROU). Poolfinaali kohtumine Andrija Martinovic (MNE) oli tasavägine, kuid Vares pani 15 sekundit enne normaalaja lõppu oma kogemustepagasi maksma ning sooritas waza-ari väärilise heite ja kindlustas koha finaalis. Finaalkohtumises võitis Vares kauni ipponiga eelmise aasta juunioride Euroopa Meistrivõistluste pronksmedalisti Ederer Pierre (GER) ning võitis karjäärgi teise juunioride EK-etapi kuldmedali.

Palju-palju õnne sportlastele ja treeneritele!

Järgmisena võistlevad judojuuniorid juba Eesti Meistrivõistlustel, mis toimuvad 9. märtsil Tartus.

Fotod: Dino Šečic