Uudised

Karl Tani Priilinn-Türk võitis Riia EK-etapil hõbemedali!

Möödunud nädalavahetusel toimus Riias Euroopa Karikaetapp, kus osalesid ka Eesti judokad.

Karl Tani Priilinn-Türk võitis raskekaalus hõbemedali. Priilinn-Türk alistas eelringides esmalt waza-ariga ukrainlase Mykola Hrybyk ning seejärel karistustega rootslase Emil Mattsoni. Poolfinaalis sloveenlase Gal Bertalanic Zizeki vastu näitas Priilinn-Türk head taktikalist maadlus, millega vastane kohaneda ei suutnud ja teenis endale kolm karistust, mis lõpetasid matši meie mehe kasuks ning Priilinn-Türk liikus edasi finaali.
Finaalkohtumine prantslase Tieman Diaby vastu kulges tasavägiselt, küll aga õnnestus vastasel üks Priilinn-Türgi rünnak kontreerida ja teenida endale sellega waza-ari vääriline hinne. Meie mehe edasised rünnakud suutis vastane blokeerida ja hoida eduseisu kohtumise lõpuni. Karl Tani Priilinn-Türgile EK-etapilt võimas hõbemedal.

Joonatan Ristmäe -81kg jõudis EK-etapil 5. kohale. Ristmäe võitis eelringides Tycho Muhlacki (NED), Kostas Butkust (LTU) ja Damian Szwarnowieckit (POL). Poolfinaalis oli sel korral parem hilisem hõbemedalist hollandlane Coen van Winden. Pronksikohtumises käis kõva võitlus Iftach Badash (ISR) vastu, kuid sel korral jäi peale Badash ja Ristmäele võistluse lõpuks edukas 5. koht.

Foto: Roberts Foskans