Uudised

Aleksei Budõlin kohtumas kooliõpilastega

Koondise peatreener Aleksei Budõlin ei ütle reeglina ära pakkumistest kohtuda laste ja noortega, kui just töökohustused teda samal ajal mujale ei lennuta. Nii on sel aastal kutsutud teda kahel korral kohtumistele õpilastega Lasnamäe Vene Gümnaasiumisse ja korra Tallinna Vene Reaalkooli, mille Aleksei ka ise 21 aastat tagasi lõpetas.

Lasnamäe koolis viidi mõlemad kohtumised läbi auditooriumis ning nad olid verbaalses vormis. Esiteks koguti kokku 5-8. klassi õpilased ja järgmisel korral 9-12. klassi noored.  Pealtvaataja võis imetleda õpilaste suurt huvi ja täiesti erilaadseid küsimusi, samuti julgust suure auditooriumi ees küsimusi esitada. Aleksei vastas sageli filosoofiliselt ja mõne õpetliku mõttega, aga ka ilustamata lugudega isiklikust elust. Nooremaid koolilapsi huvitasid rohkem medalid ja saavutused tatamil, suuremad pärisid aga globaalsemaid ja poliitliselt aktuaalseid küsimusi. Tunniajasteks plaanitud visiidid venisid mõlemad kahetunnisteks ja päädisid aplausiga.

Reaalkoolis koguneti kahe viienda klassiga pisukeses matisaalis ja veedeti kohtumise esimene osa juttu ajades. Sellises vanuses lastele meeldib eriti oma käega uhkeid medaleid paitada ja suurt onu, kes kusagilt kaugelt maalt need koju toonud on, alt üles uudistada. Eriti maruliselt möödus aga visiidi praktiline pool, mil lapsed lausa üliagaralt kõikides mängudes kaasa lõid ja uusi liigutusi kaasa teha ponnistasid. Kohalik kehalise kasvatuse õpetaja Julia Bežko, kes peagi ka ise emarõõme tunda saab, nägi kurja vaeva, et lapsed taas maha jahutada J

Lisaks külastas kaks nädalat tagasi Aleksei klubi M-Dojo peatreeneri Sergei Marmeljuki kutsel ka Maardus pesitsevat judoklubi. Väiksemapoolsesse matisaali oli kogunenud arvukalt pisikesi valgevöölisi judokaid, kes ruttu väsisid suure kuulamistöö ja medalitega pildistamise peale, mistõttu nad ka varem koju lubati. Klubi suuremad judokad aga jätkasid isukalt praktiliste ülesannete lahendamist ning said oma kogemustepagasisse nii mõnedki uued liigutused a la Budõlin. Kaks tundi lendasid kui linnutiivul ning sensei Marmeljuk võis rahuloleva muigega viimase väsinud judoka järel oma soojaks köetud dojo lukku keerata.

Jaanuarikuus seisab Alekseil ees sõit Pärnusse külla judoklubile Samurai, mis saab kindlasti sama põnev olema.

Rõõmsat ja tegusat UUT AASTAT sensei Aleksei Budõlinilt kõigile judokatele!

 

Telefon 270 Telefon 26710833551_767588199980002_1555565788_n