Uudised

Viljar Lipard EM 9. koht!

Möödunud nädalavahetusel toimusid Prantsusmaal Euroopa Meistrivõistlused, kus olid võistlustules Viljar Lipard, Ants-Oscar Pertelson (mõlemad -66kg) ja Klen-Kristofer Kaljulaid (-90kg).

Viljar Lipard kohtus esimeses ringis austria judoka Florian Doppelhammeriga. Lipard võttis kohtumises juhtpositsiooni enda kätte ning pidevalt rünnates ja aktiivsust üles näidates anti vastasele märkamatult juba kolmas karistus, mis kohtumise Lipardi kasuks lõpetas.

Teises ringis astus Lipardile vastu maailmareitingus 4. positsioonil paiknev, eelmise aasta Euroopa Meister Bogdan Iadov (UKR). Kohtumine kulges väga tasavägiselt ning pakkus närvikõdi ja pinget mõlema sportlase toetajatele. Normaalaeg oli ammu möödunud ning tablool tiksuv aeg näitas maadlusaega kokku 11 minutit, kui hilisem pronksmedalist pani oma suurema kogemuste pagasi mängu ja võitis Lipardit kinnihoidmisega. 

Hetkel veel juunioride vanuseklassis maadlevale Lipardile oli täiskasvanute EM tulemuseks igati suurepärane 9. koht.

Lipard ise kommenteeris „Miinimum eesmärk, millega läksin võistlustele sai täidetud. Kindlasti ei jää sellega veel rahule, kuna tunnen, et saa ka Euroopa tippudega maadelda. Liigume edasi järgmiste eesmärkide poole“

Pertelson ja Kaljulaid sel korral esimesest ringist edasi ei pääsenud.

Foto: Gabriela Sabau/IJF